Перейти до основного вмісту

Як встановити Minetest?

Install Minetest on Manjaro Linux using the Snap Store | Snapcraft
Привіт! Зараз ми спробуємо розібратись в тому, як встановити гру та як приєднатись до серверу класу. 

Як встановити гру:

Windows

Ця платформа підходить найкраще! Але все одно можеш переглянути відео, щоб зрозуміти деякі особливості завантаження файлів у відео нижче:

Увага! Папку з грою треба обов'язково розмістити в директорію де немає кирилиці. Тобто це може бути директорія: "D:\Games\Minetest" і НЕ може бути такою: "C:\User\Рабочий стол\Minetest".

MacOS

Нажаль, в мене немає можливості підготувати матеріал для всіх можливих платформ, тому я залишу нижче корисні посилання для встановлення гри на інші платформи. 
Є два способи встановлення цієї гри на MacOS. 

Перший (не рекомендований). Це завантажити файл архів за цим посиланням та розархівувати його в папку /application. Деталі по встановленню таким способом (а також другим) можна знайти за посиланням.
    Під час такого встановлення можуть виникнути питання безпеки запуску нового додатку, тому можете переглянути наступну статтю та відео як це виправити.


Другий спосіб (рекомендований). Це треба встановити додаток Homebrew  і вже в ньому встановити гру. 

Покрокові команди (для нових версій MacOS):
1. Встановлюємо Homebrew:
/bin/bash -c "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install.sh)"
2. Встановлюємо гру: brew install minetest
3. Оновлюємо гру (на всякий випадок): brew upgrade minetest
4. Перевіряємо зв'язок гри з системою: brew linkapps
5. Знаходимо гру в переліку додатків: ls /Applications
6. Якщо вона є в переліку - зв'язуємо її з системою: ls /Application/minetest.app
7. Відкриваємо додаток для системи: open /Application/minetest.app
Після цього гра має з'явитись в системному пошуку програм.

Для старих версій MacOS можна після 3-го пункту спробувати зробити наступні кроки:
4. Прописати open /usr/local/Cellar/minetest/5.2.0/minetest.app
5. Закріпити запущену гру на панелі.

Після чого залишиться встановити гру minetest. Є детальне відео щодо цього встановлення але на іспанській мові (воно не складне просто повторити ті команди, які в відео): 

Як заходити на наш сервер:
    
Сервер на якому ми будемо працювати створено на основі мого стаціонарного ПК. Тому, я кожного разу маю його запускати та зупиняти. Це створить певну робочу атмосферу, коли студенти не будуть засиджуватись за комп'ютером, та в них буде певний час на реалізацію проектів. За необхідності і можливості я зможу запускати сервер частіше. У моєму відео вище я показав як треба заходити, але залишу деяку корисну інформацію:


Для молодшої групи:
IP адреса: 176.36.97.244
Port: 30001

Для середньої групи:
IP адреса: 176.36.97.244
Port: 30003

Для старшої групи:
IP адреса: 176.36.97.244
Port: 30005
    
Також, в грі треба обрати свій нік-нейм та придумати для нього пароль. Це буде той нік-нейм та пароль, який буде відноситись лише до вашого персонажа. Створюється він з метою того, що за вашим ПК можуть грати декілька людей, і це дозволить захистити персональні дані в грі. 

    

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Підготовка фундаменту та розподілення ролей! (друга зустріч)

Пам'ятайте, що в кінці тижня треба презентувати результати свого проекту! Всім привіт! Сьогодні ми будемо готувати фундамент для нашого проекту. Для цього треба розподілити територію між всіма учасниками та створити границю цієї території на допомогою блоків стіни.  Пам'ятайте, що у вас зараз унікальна можливість побудувати, щось архітектурно гарне разом, з десятком ваших однодумців! В звичайній онлайн грі не завжди буде така можливість!  На математиці ви розглянули поняття масштабу , тому сьогодні треба застосувати ці знання і разом вирахувати кількість блоків необхідних для побудови границь нашого невеличкого світу для побудови школи.  Якщо взяти в допомогу сервіс Google Earth, то можна приблизно зрозуміти який периметр території нам потрібен (Р = 2422 м):

Перша зустріч

Вітаю всіх з запуском нашого дістрікту! Сьогодні ми маємо налагодити спільну роботу, а саме, в першу чергу, встановити вам гру MineTest. Для цього я створив окремий пост в блозі , де ви знайдете все необхідне.  Розглянемо термін "дизайн".  Дизайн — це творчий метод , процес і результат художньо-технічного проєктування промислових виробів, їхніх комплексів і систем , орієнтований на досягнення найповнішої відповідності створюваних об'єктів і середовища загалом потребам людини, як утилітарних, так і естетичних. Дизайн ( англ. design) — задум, план, мета, намір, творчий задум, проєкт і креслення , розрахунок, конструкція, ескіз, малюнок , візерунок, композиція, мистецтво композиції, витвір мистецтва. Дизайн — специфічний ряд проєктної діяльності, що об'єднує художньо-предметне мистецтво і науково обґрунтовану інженерну практику у сфері індустріального виробництва . Реалізуючи функції дизайну: відображаючу, виховну, пізнавальну, комунікативну, гедоністичну, інтелект