Перейти до основного вмісту

Перша зустріч

Урбаністика: сучасне місто | Prometheus

Вітаю всіх з запуском нашого дістрікту! Сьогодні ми маємо налагодити спільну роботу, а саме, в першу чергу, встановити вам гру MineTest. Для цього я створив окремий пост в блозі, де ви знайдете все необхідне. 

Розглянемо термін "дизайн". 

Дизайн — це творчий метод, процес і результат художньо-технічного проєктування промислових виробів, їхніх комплексів і систем, орієнтований на досягнення найповнішої відповідності створюваних об'єктів і середовища загалом потребам людини, як утилітарних, так і естетичних.

Дизайн (англ. design) — задум, план, мета, намір, творчий задум, проєкт і креслення, розрахунок, конструкція, ескіз, малюнок, візерунок, композиція, мистецтво композиції, витвір мистецтва.

Дизайн — специфічний ряд проєктної діяльності, що об'єднує художньо-предметне мистецтво і науково обґрунтовану інженерну практику у сфері індустріального виробництва. Реалізуючи функції дизайну: відображаючу, виховну, пізнавальну, комунікативну, гедоністичну, інтелект використовує всі три типи мислительної діяльності: наочно-діловий, чуттєво-образний, поняттєво-логічний. Термін «промисловий дизайн» був затверджений рішенням першої генеральної асамблеї ICSID (International Council of Societies of Industrial Design, Міжнародної ради організацій промислового дизайну) 1959 року термін «дизайн» є професійним скороченням терміну «промисловий дизайн».

Різновиди дизайну.



На кожному наступному тижні ми розглянемо і застосуємо окремі види дизайну при побудові нашої школи та мікрорайону. 

Еко-дизайн міста.

Екодизайн - напрямок в дизайні, приділяє ключову увагу захисту навколишнього середовища на всьому протязі життєвого циклу вироби. У розрахунок беруться, в комплексі, всі сторони створення, використання та утилізації вироби. Екодизайн, нарівні c очевидними і звичайними вимогами краси, зручності і ціни, приділяє особливу увагу:
  • Споживання ресурсів при проектуванні, виготовленні, використанні та утилізації.
  • Походженням матеріалів. У розрахунок береться безліч аспектів, починаючи з захисту навколишнього середовища виробником (постачальником) і закінчуючи дотриманням прав працівників на підприємствах, коректним ставленням до фермерів і т.п. Існує сертифікація різного роду, подібна до тієї, яку здійснює Лісова опікунська рада.
  • Безпеки у використанні виробів, відсутність шкоди здоров'ю, зведенню до мінімуму шумів, викидів, випромінювання, вібрації і т. П.
  • Простоті і безпеки утилізації, можливості повторного використання матеріалів з мінімальним екологічним збитком.
  • Розроблено спеціальні методики і стандарти, що дозволяють проводити комплексний аналіз всіх цих аспектів.

Ecocity або Ecocity це «людське поселення на зразок самопідтримуючої еластичної структури і функції природних екосистем», як визначено Ecocity будівельниками (некомерційна організація почала Річард Реєстрі, який перший увів термін). Простіше кажучи, еко-місто є екологічно здоровим містом. Всесвітній банк визначає еко-місто як «місто, які підвищують добробут громадян і суспільство на основі комплексного міського планування і управління, використовувати перевагу екологічних систем і захист і плекати ці активи для майбутніх поколінь». Незважаючи на те, що не існує загальноприйнятого визначення «еко-місто», серед наявних визначень, існує певний консенсус основних особливостей еко-місто.

Ландшафтний дизайн.


Ландшафтна архітектура - об'ємно-просторова організація території, об'єднання природних, будівельних і архітектурних компонентів у цілісну композицію, що несе певний художній образ. Подібно архітектурі і містобудуванню ландшафтне мистецтво належить до просторових видів мистецтва.

Архітектурний дизайн.

Архітекту́ра (грец. αρχιτεκτονικη — будівництво) — це одночасно наука і мистецтво проєктування будівель, а також власне система будівельних споруд, які формують просторове середовище для життя і діяльності людей відповідно до законів краси. На сучасному етапі розвитку людства архітектура становить одну з найважливіших частин засобів виробництва (промислова архітектура — будівництво заводів, фабрик, електростанцій тощо) та матеріальних засобів існування людського суспільства (громадянська архітектура — житлові будинки, громадські споруди та інше).

Дизайн інтер'єру.

Дизайн інтер'єру (інтер'єрний дизайн) - галузь дизайну, спрямована на інтер'єр приміщень з метою забезпечити зручність і естетично приємну взаємодію середовища з людьми. Інтер'єрний дизайн поєднує в собі художній та промисловий дизайн. Дизайнер виконує оптимізацію праці в приміщенні, покращує навігацію у великих приміщеннях, розробляє оформлення спеціалізованих приміщень (наприклад, студій звукозапису, кіномонтажу, фотографії; аквапарків) відповідно до вимог клієнтів. Дизайнер управляє всім процесом оформлення інтер'єру, починаючи плануванням приміщення, освітлення, систем вентиляції, акустикою; обробкою стін, і закінчуючи розміщенням меблів і установкою навігаційних знаків.

Для активності на уроці буде взято матеріал з сайту:








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як встановити Minetest?

Привіт! Зараз ми спробуємо розібратись в тому, як встановити гру та як приєднатись до серверу класу.  Як встановити гру: Windows Ця платформа підходить найкраще! Але все одно можеш переглянути відео, щоб зрозуміти деякі особливості завантаження файлів у відео нижче: Увага! Папку з грою треба обов'язково розмістити в директорію де немає кирилиці. Тобто це може бути директорія: "D:\Games\Minetest" і НЕ може бути такою: "C:\User\Рабочий стол\Minetest". MacOS Нажаль, в мене немає можливості підготувати матеріал для всіх можливих платформ, тому я залишу нижче корисні посилання для встановлення гри на інші платформи.  Є два способи встановлення цієї гри на MacOS.  Перший (не рекомендований). Це завантажити файл архів за цим посиланням та розархівувати його в папку /application. Деталі по встановленню таким способом (а також другим) можна знайти за посиланням .      Під час такого встановлення можуть виникнути питання безпеки запуску нового додатку, тому можете перег

Підготовка фундаменту та розподілення ролей! (друга зустріч)

Пам'ятайте, що в кінці тижня треба презентувати результати свого проекту! Всім привіт! Сьогодні ми будемо готувати фундамент для нашого проекту. Для цього треба розподілити територію між всіма учасниками та створити границю цієї території на допомогою блоків стіни.  Пам'ятайте, що у вас зараз унікальна можливість побудувати, щось архітектурно гарне разом, з десятком ваших однодумців! В звичайній онлайн грі не завжди буде така можливість!  На математиці ви розглянули поняття масштабу , тому сьогодні треба застосувати ці знання і разом вирахувати кількість блоків необхідних для побудови границь нашого невеличкого світу для побудови школи.  Якщо взяти в допомогу сервіс Google Earth, то можна приблизно зрозуміти який периметр території нам потрібен (Р = 2422 м):